5 Belangrijke Dingen bij het Opbouwen van Spieren

Spieren kweken

Het proces van spieropbouw gebeurt niet in korte tijd. Spiergroei kan weken of maanden duren. De meeste mensen kunnen 0,5-1 kg spiermassa per maand winnen.

Spieren zullen zich blijven ontwikkelen samen met de krachttraining die je doet. Dit proces van spieropbouw staat bekend als spierhypertrofie.

Hypertrofie treedt op wanneer spiervezels beschadigd of gewond zijn. Deze aandoening stimuleert satellietcellen aan de buitenkant van de spiervezels om actief te worden.

Deze cellen zullen spierschade proberen te herstellen. Dit proces zal spiervezels vergroten, zodat ze sterker zijn in het uitvoeren van inspannende activiteiten in de toekomst.

Hormonen zijn ook verantwoordelijk voor het opbouwen van spieren, zoals groeihormoon. Dit hormoon activeert het metabolisme van het lichaam en helpt eiwitten om te zetten in aminozuren die nuttig zijn voor het opbouwen van je spieren.

Het spieropbouwproces van iedereen neemt een andere tijd in beslag. Dit kan afhangen van leeftijd, geslacht en genetica.

Toch duurt het proces van spieropbouw enkele weken of maanden om spierveranderingen te zien door training en goede voeding.

Belangrijke factoren die spiergroei ondersteunen

Kortom, 20-30 minuten krachttraining, 2-3 keer per week, is voldoende om spieren op te bouwen.

Er zijn alleen verschillende andere factoren waar u op moet letten om het spieropbouwprogramma te ondersteunen, zodat de resultaten sneller zijn.

Hier zijn enkele factoren waar u op moet letten tijdens het opbouwen van spieren:

1. Voldoende eiwitinname

Een van de belangrijkste sleutels tot het opbouwen van spieren is het krijgen van voldoende eiwitinname.

Eiwitten, die worden afgebroken tot aminozuren, worden door je lichaam samen met andere voedingsstoffen gebruikt om spiervezels weer op te bouwen, te versterken en te verdikken.

Je lichaam heeft ook aminozuren nodig om spierweefsel te herstellen en op te bouwen.

Bovendien heeft het lichaam de soorten essentiële aminozuren die uit voedsel komen, met name leucine, nodig om het proces van spieropbouw te starten.

2. Verbruik van koolhydraten als energiebron

Andere voedingsstoffen die nodig zijn voor spiergroei zijn koolhydraten die fungeren als energiebron.

De bron van koolhydraten die we eten, wordt afgebroken tot glycogeenverbindingen. Glycogeen is een opgeslagen vorm van glucose die het lichaam als energie zal gebruiken.

Glycogeen als reserve-energie heeft het lichaam nodig, inclusief spieren tijdens inspanning. Wanneer u traint, gebruiken de spieren het daarin opgeslagen glycogeen als energie.
Glucose in het bloed en glycogeen opgeslagen in de lever kunnen ook worden gebruikt om spieren sterk te houden.

3. Kies Gezonde Vetten

Als het gaat om spierontwikkeling, is eiwit waarschijnlijk de meest herinnerde en geassocieerde macronutriënt. Natuurlijk niet zonder reden, want eiwit bevat aminozuren waarvan bewezen is dat ze kunnen helpen bij de opbouw van lichaamsweefsels, waaronder spieren.

Als het echter gaat om andere macronutriënten, namelijk vet, associëren de meeste mensen dit onmiddellijk met gewichtstoename. In feite, zolang het naar behoefte wordt geconsumeerd en niet in overmaat, zullen alle voedingsstoffen hun functies vervullen en geen gezondheidsproblemen veroorzaken.

Volgens de American Heart Association zou de vetinname 25 tot 35 procent van de totale dagelijkse calorieën moeten uitmaken.

Vetinname kan helpen energie te leveren die veel zal worden gebruikt tijdens het sporten of andere inspannende activiteiten. Vetten helpen het lichaam ook bij het opnemen van vitamines en bevorderen een goede spiergroei.

4. Gewichtstraining

Gewichtstraining is een oefening die een grote invloed heeft op de toename van spiermassa, kracht en uithoudingsvermogen.

Het trainen van de spieren van het lichaam kan niet achteloos worden gedaan. Om goede resultaten te krijgen, is het juiste programma nodig, zodat uw doel om de gewenste lichaamsspieren te krijgen, kan worden gerealiseerd.

Het wordt aanbevolen om gewichthefoefeningen op de juiste manier te doen en het gewicht geleidelijk te verhogen. Doe deze oefening voor verschillende sets en herhalingen om grote spieren te krijgen.

5. De juiste supplementen gebruiken

Om maximale resultaten uit het spieropbouwproces te halen, is het gebruik van supplementen wat u zou moeten gebruiken.

Het gebruik van supplementen is bedoeld om de voedingsstoffen aan te vullen die het lichaam nodig heeft en die niet uit de voeding kunnen worden gehaald.

Zelfs professionele bodybuilders gebruiken supplementen om hun spieropbouwproces te ondersteunen. Ze gebruiken supplementen zodat de resultaten die ze krijgen sneller kunnen zijn.

Er zijn verschillende keuzes van supplementen die u kunt gebruiken en die op grote schaal op de markt worden verspreid. Crazy Bulk is een van de merken voor bodybuildingsupplementen die uw keuze kan zijn.

Crazy Bulk staat bekend als een veilig alternatief voor steroïden en heeft een zeer goede reputatie met goede feedback van hun klanten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *