Voedsel Herstelt Beschadigd Spierweefsel na Training

food

Pijn in de spieren zal meestal optreden als we klaar zijn met zware inspanning. Dit komt doordat spierweefsel is beschadigd en aan het herstellen is na zware inspanning.

Na het sporten gebruiken spieren glycogeen als brandstof en raken de cellen beschadigd. Om gebruikt glycogeen te herstellen, spiereiwitten terug te laten groeien en nieuwe spiergroei te stimuleren, helpt het eten van voedzaam voedsel het lichaam om het proces sneller te voltooien.

Om het herstel van spierweefsel na zware inspanning te versnellen, moet u het juiste voedsel eten. Enkele van de volgende zaken zullen het herstel van spierweefsel he lpen versnellen, zonder overtollige calorieën die uw trainingsresultaten kunnen schaden.

nutrition-protein-food1. Eiwitrijke voedingsmiddelen

Eiwit is een bouwsteen die het lichaam nodig heeft om beschadigde cellen te vervangen. Het eten van een eiwitrijk dieet kan ontstekingen verminderen en verloren spiermassa herstellen. Eiwitrijke voedingsmiddelen zijn onder meer rundvlees, kip, vis, eieren, noten, tofu, tempeh, melk en zuivelproducten.

nuts and seeds2. Voedingsmiddelen Rijk aan Vezels

Bij iemand die een blessure heeft, wordt de fysieke activiteit verminderd, zodat vezelrijk voedsel nodig is om de spijsvertering te vergemakkelijken en constipatie te voorkomen. Evenzo, als we voedsel met veel vezels consumeren, zodat de vetzuren die worden geproduceerd uit voedselbronnen van eiwitten zich niet ophopen, waardoor het vetgehalte in het lichaam kan toenemen en dit gevaarlijk is voor de gezondheid van het lichaam. voedingsmiddelen met veel vezels worden aangetroffen in groenten, noten en zaden.

Lees : Hoe Spierpijn na Inspanning te Verlichten

Vitamin C3. Vitamine C

Vitamine C is nuttig in het genezingsproces naast antioxiderende functie, is een belangrijk onderdeel van bindweefsel, verhoogt de groei van fibroblasten en chondrocyten (productie van bindweefsel en kraakbeen).

Voedingsmiddelen met veel vitamine C zijn onder meer rode en gele paprika’s, sinaasappels, mango’s, tomaten, papaja’s, bessen, kiwi’s en donkere bladgroenten.

Salmon4. Voedingsmiddelen rijk aan calcium en vitamine D

Calcium is belangrijk voor het verbeteren van de botdichtheid en normale spiercontractie. Om calcium op te nemen, heb je vitamine D nodig. Voedingsmiddelen met een hoog vitamine D-gehalte, zoals eigeel, champignons, melk, zalm, tonijn.

oyster zinc5. Zink (Zn)

Zink (Zn) is een belangrijke component bij het bevorderen van wondgenezing en weefselgroei. Gebrek aan zink (Zn) in voedsel vertraagt ​​wondgenezing. Voedingsmiddelen die zink (Zn) bevatten, worden aangetroffen in schaaldieren, vis, rundvlees, kip, peulvruchten, noten.

avocado6. Magnesium

Magnesium speelt een belangrijke rol bij botvorming en verhoogt de botsterkte. Magnesium is te vinden in avocado’s, cashewnoten, pinda’s, amandelen, bruine bonen, erwten.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *